rick

Apr 232014
 

…en dan gaat het BCB-toernooi in de Sporthoeve beginnen. Ik merkte aan alles dat de leden heel veel zin hebben in een avondje anders.

Een paar praktische mededelingen.  De zaal is om half acht beschikbaar om de nodige voorbereidingen te treffen zoals banen opzetten en netten ophangen.
Waarschijnlijk blijft er wat tijd over om voor aanvang nog warm te spelen.
Om niemand te bevoordelen of te benadelen spelen wij deze avond met  gloednieuwe plastic feestshuttles.
Joop zal zijn Organisatietafel in orde maken en de schema’s ophangen waarop je kunt aflezen wanneer en op welke baan je speelt. En je kunt daarop zien met wie je de lange weg naar de finale gaat afleggen.

Door het grote deelnemersveld zijn er veel speelronden. Het is daarom zeer  gewenst dat iedereen ruim op tijd aanwezig is.
Joop wil exact om acht uur met de eerste ronde beginnen.
Iedere ronde vangt aan en stopt op het fluitsignaal van Joop.
De finale, altijd de moeite van het kijken waard, zal naar verwachting rond tien uur gespeeld worden.
Ben je in je poule uitgespeeld en zijn er banen vrij mag je deze uiteraard gebruiken om zelf nog even te tonnen.

Het Bestuur nodigt iedereen van harte uit om na de finale en de prijsuitreiking een drankje te komen nuttigen in café de Shuttle.

Er kwamen vragen wat in de vorige Nieuwsbrief werd bedoeld met de opmerking dat vooral dit jaar een toernooi niet mag worden overgeslagen. Het antwoord op deze vraag is te vinden op www. badmintonbadhoevedorp.nl . Klik op informatie en vervolgens op introductie. Onderaan de pagina is te zien wat het antwoord op de vraag is.

Nu ik het toch over onze website heb wil ik van de gelegenheid gebruik maken Rick hartelijk te bedanken voor het jarenlange beheer ervan.

Veel speelplezier morgen.

Hieronder nog enkele nagekomen berichten…..

 

PS 1)
Ook dit jaar heb ik 25 kortingsbonnen ontvangen voor Avonturenpark Hellendoorn. De korting bedraagt 50% op de entreeprijs en de bonnen zijn geldig tot 26 oktober. Wie daar belangstelling voor heeft. Ik neem ze donderdag mee.

Je mag mij ook een mail sturen. Dan doe ik de entreekaarten op de post.

PS 2)
Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de Hollandsche Vaartochten Maatschappij.

Voor een heerlijke rondvaart in Amsterdam en Omstreken.
Kijk op www.vaarmij.nl.

PS 3)
Het afsteken van vuurwerk bij aanvang van de wedstrijden wordt niet op prijs gesteld.  Het betreffende lid met bivakmuts krijgt onmiddellijk een zaalverbod.

PS  4)
Soms komt er op het allerlaatste moment toch nog een afzegging binnen.

Het speelschema kan daar niet meer op aangepast worden. Aan sommige zal gevraagd worden om een paar extra partijtje te spelen. Deze PS slaat in ieder geval op mij, want ik kan zeer waarschijnlijk niet spelen vanwege onverwachte nekproblemen na het tikken van een paaseitje.

PS 5)
Het paaseitje is fantasie de nekproblemen helaas niet.

PS6)
Als ik niet mee kan doen is het helemaal onzeker wie in de finale staan.

Apr 162014
 

Het voorstel om dit jaar toch een clubtoernooi te organiseren is met veel enthousiasme begroet. Het was gewoon dringen bij de deur van mijn inbox wie zich als eerste mocht aanmelden. Het oude vertrouwde won het daarmee overtuigend van de andere voorstellen.
36 Deelnemers maar liefst lieten duidelijk blijken zich op deze avond te verheugen. De enkele afmelder, die alles had geprobeerd om deze mooiste  avond  van het jaar vrij te houden moest zwaar teleurgesteld melden dat hem /haar dat niet gelukt was.

De aanmeldingen waren zo overweldigend dat indirect de voorzitter een beetje te kijk werd gezet, omdat deze het toernooi dit jaar wilde overslaan.En als secretaris had ik hem nog zo gewaarschuwd dat hij, vooral dit jaar, het niet kon maken geen toernooi te organiseren.

Het toernooi gaat dus door. Joop heeft inmiddels de deelnemerslijst ontvangen en zal de teams en speelschema in elkaar gaan knutselen. Een zware klus voor zo’n  grote groep.

Morgenavond  de laatste gelegenheid om nog enkele technische hoogstandjes uit te proberen.

Volgende week volgt meer informatie over de aanvangstijd.

Apr 062014
 

TREK IN EEN PORTIE SOTSJI.
MISSCHIEN TREK IN EEN PORTIE BARBECUE.
OF TOCH MEER ZIN IN HET OUDE VERTROUWDE ?

Omdat reacties uitbleven op de eerste twee uitnodigingen meende ik dat het seizoen naar een rustig einde zou gaan lopen. Nog een paar avonden spelen en dan allemaal de vakantieperiode in.
Nu werd afgelopen donderdag aan mij gevraagd of er een Clubtoernooi zou komen. In mijn antwoord verwees ik naar de weinige response op de vorige ideeën en antwoordde dat het toernooi maar een jaartje wordt overgeslagen. Jammer het is altijd zo leuk was de reactie. Een ander hoorde het gesprek en bood meteen aan om bij de organisatie te willen helpen. Weer een ander bood direct sponsoring aan en binnen enkele minuten was de situatie van geen toernooi dit jaar omgeslagen naar laten wij kijken of het nog kan dit jaar. De penningmeester gaf na ad hoc overleg groen licht. Gauw Joop gebeld of hij weer wedstrijd-coördinator wil zijn en hij was direct enthousiast.

Dus nu de vraag of in plaats van sushi eten of barbeknoeien jullie ook meer zin hebben in het oude vertrouwde en mee willen doen aan dit End-of –Season-Badhoevedorp-Tournement + Party op 24 april.

Uiteraard zijn alle leden die door blessures of andere omstandigheden dit jaar niet konden spelen van harte welkom om mee te doen of in ieder geval aanwezig te zijn. Dan maken we er om meerdere redenen! een leuke gezellige avond van.

Het is kort dag om een en ander te organiseren dus graag snel melden s.v.p. of je wel of niet wilt/kunt meedoen.

Mar 262014
 

Het spontane idee van onze competitiespelers voor een etentje gaf  niet het response wat er van werd verwacht. Het zij zo. Ik wil de initiatiefnemers hierbij bedanken voor de uitnodiging.

Nu ligt er bij mij een andere uitnodiging voor een End-of Season Feest op 10 mei.
De uitnodiging is afkomstig van Sportplaza, verhuurder van de Sporthoeve.

In de bijlage vind je nader informatie over de uitnodiging incluis de eigen bijdrage. Nienke de bardame die ons op donderdagavond op een gezellige manier voorziet van een hapje en een drankje, wil in verband met de voorbereidingskosten wel tijdig weten hoeveel leden er van iedere vereniging komen. Ook hier geldt dat bij te weinig aanmeldingen het feest niet doorgaat. Denk er even over na, bespreek het met de groep waar je vaak mee speelt en laat  mij dan z.s.m. weten of je komt.

De eigen bijdrage regelen we later.

Als bestuur hebben wij nog wel overwogen om de eigen bijdrage aan dit het feest uit de Clubkas te betalen. Uiteindelijk is besloten dit niet te doen. De voornaamste reden is dat het bestuur toch een teruggang verwacht van de inkomsten. Een bijdrage uit de clubkas vinden Ed en ik daarom niet verantwoord.

Maar misschien zijn er leden die, privé of zakelijk, nog wat zwart geld willen witten of een onkostenpotje hebben wat nodig leeg moet. Deze sponsors zijn uiteraard van harte welkom. Er zal geen navraag worden gedaan naar de herkomst en de kleur van het geld.

Mar 052014
 

Bijna twee weken geleden zijn de Olympische Winterspelen 2014 met een schitterend spektakel afgesloten. President Poetin had kennelijk de smaak van strijd leveren te pakken dat hij meteen daarna maar aan zijn Olympisch Krimspelen is begonnen.
Oerkraïned hard kwamen zie naar de Krim aangesneld.
Poetin op zien Norton en het Russiche leger er B(ijzonder) S(nel) A(chteraan).
De macht hebben over gasleveringen maakt kennelijk onaantastbaar.
De inwoners van Groningen wisten dat al lang.

De laatste weken is het vrij rustig geweest in de zaal. Het storm- en regenachtige weer de laatste 4 donderdagavonden was daar waarschijnlijk debet aan.
En daar kwam nog bij dat de scholen afgelopen week vrij waren.
Deze week is alles weer gewoon dus ik verwacht een stormachtige opkomst.

Ik breng nog even in herinnering de uitnodiging van de competitiespelers om een vorkje mee te prikken op 18 april. Opgeven bij:  Thonhaus@kpnmail.nl

Ik heb nog meer feestjes in mijn agenda staan, maar daarover een volgende keer.

Tot morgen.

Feb 122014
 

Net gekeken naar de fantastische race van Ireen Wüst op de 3000 meter.
Wat is onze Ireen ontzettend snel gaan schaatsen sinds ze zonder kast rijdt.
Uit welke kast ze is gekomen is mij niet duidelijk.
Is ze van kast gewisseld? Of zat ze in twee kasten?  Maakt niet uit.
Ga lekker je gang. Laten we koesteren in een land te leven  waar dat mogelijk is.
Ook al is er nog een hoop in eigen land te winnen meneer Rutte!

Mijn aanhef is niet alleen gekozen vanwege de Olympische Spelen in Sotsji, maar heeft een dubbele betekenis. En dat komt door een voorstel afkomstig van onze competitiespelers.
Zoals in vorige berichten gemeld is ons 1e herenteam kampioen geworden.
Het 2e team wilde niet achterblijven met een aansprekende uitslag en werd laatste.  Het is traditie, dat de teams na afloop van de competitie afspreken om onder genot van een hapje en een drankje elkaar buiten badminton te ontmoeten. Nu kreeg ik een bericht dat de teams het leuk zouden vinden als ook andere leden bij het etentje aanschuiven. Elkaar ontmoeten in een andere sfeer.
Uiteraard juicht Het Bestuur dit initiatief van harte toe.

Het zal duidelijk zijn dat voor een dergelijke grote groep het ondoenlijk is een datum te prikken dat iedereen ook kan komen. De initiatiefnemers, vertegenwoordigd door hun woordvoerder René Thonhauser,  hebben daarom voor één datum en een restaurant gekozen.
De  datum is vrijdag 18 april en het restaurant is de NEW KING op de Zeedijk  no. 115.

Vind je het leuk en heb je zin om te komen meld je dan ruim vóór 1 april aan bij René.
Zijn email adres is Thonhaus@kpnmail.nl.

Bij voldoende aanmeldingen zal de bijeenkomst in de New King tevens gelden als  Algemene Ledenvergadering. 

Jan 222014
 

Tegen alle verwachtingen in en na een paar zeer intensieve partijen slaagde ons herenteam er afgelopen donderdag toch al in om kampioen te worden.
René, Dino, Martijn, Chris en Pieter Jr. namens alle leden onze hartelijke felicitaties met dit resultaat.
Jr. was deze avond helaas niet aanwezig, maar daarover verderop meer.

De taart is binnen, maar de kers op de taart is toch als donderdag de laatste thuiswedstrijd tegen de no. 2 Castricum in winst kan worden omgezet. Dan toon je de ware kampioen te zijn.
Dus nog één keer de handjes stevig aan het racket mannen en scoren maar.

Ik denk eerlijk, dat het team zich daar afgelopen donderdag ook al op had  ingesteld. Want ondanks de overwinning en de champagne miste ik iets deze avond. De overwinnaars krans gehaald, maar zonder de uitstraling die daarbij hoort.
Het team wilde eigenlijk nog niet echt de kampioen zijn, kreeg ik de indruk.
Dat werd ook wel een beetje bevestigd doordat onze jongens deze “generale” kampioenswedstrijd, casual gekleed speelden.
De mannen hadden zich volgens mij op voorhand al ingesteld dat morgen tegen Castricum pas de echte avond is om kampioen te worden.

Mét Pieter Jr. en in een outfit dat past bij een kampioen.

Een lekker vooruitzicht deze 2e spannende kampioenswedstrijd.

Jan 152014
 

Nee, dit keer geen uitgebreide verhalen maar een paar mededelingen over een hopelijk bijzondere avond die gaat komen.

Donderdag spelen onze beide teams een thuiswedstrijd.
I.v.m. wintersportvakantie heeft het 2e team wat personele problemen bij het invullen van de poppetjes. De hulp van Joop is ingeroepen om het team te komen versterken. Er zal dus geen training gegeven worden.
Daarom nog niet getreurd, want een keer vrij spelen om te zien of je alle oefeningen van Joop zelfstandig kunt uitvoeren, is ook leuk.
Is het een idee om van de aanwezigen clubleden koppeltjes te maken en vervolgens om de 10 minuten te wisselen van baan?
Geeft een keer wat afwisseling en speel je elke 10 minuten tegen een andere tegenstander. Denk er eens over na.

Doordat er twee teams competitie spelen is de speelzaal tot 23.00 uur beschikbaar.

Voor het 1e team kan het een bijzondere avond worden.
Onze mannen spelen hun een-na-laatste competitiewedstrijd. Afgelopen zondag wonnen zij hun partij en zijn daardoor in een riante positie beland dat zij op deze avond het kampioensvaandel binnen kunnen halen.
Daarvoor is wel een 6-2 overwinning nodig.
De tegenstander is geen easy piece of cake. (= makkelijk makkie).

Daarbij gerekend dat onze boys met knikkende knieën zullen spelen van de zenuwen. René draagt, ter voorkoming, speciaal daarvoor ontworpen knikkende kniebeschermers.

Het zal een zware om niet te zeggen een haast onmogelijke opgave worden.
Wel spannend of het ze gaat lukken.

Bij een mindere stand dan 6-2 zal de glorie een week uitgesteld moeten worden.

Ook dan speelt het team een thuiswedstrijd en kunnen we allemaal alsnog getuige zijn hoe een uitstekend uitgebalanceerd team bij dat kleine Kluppie uit Badhoevedorp een kampioenschap weet binnen te halen.

Ik ben nu al een beetje emotioneel!

Jan 082014
 

Het nieuwe jaar is duidelijk begonnen.
Van alle kanten vliegen de cijfers en overzichten je om de oren.
Met 2 Michelin sterren, 11 ogen en 184 vingers (met of zonder stukjes hand) minder kregen de eerste afslankvoornemens meteen al vorm.
Het aantal vuurwerkslachtoffers neemt hand over hand toe zal door menig cabaretier al als grap in het notitieblokje genoteerd zijn.
Of politieke partijen branden hun vingers liever niet aan het onderwerp vuurwerk.

Naast minder is er ook over meer te melden. Eigenwoningforfait stijgt naar 0.07%, watergeld plus € 16,–. De alcohol accijns stijgt met 5,75%.
Meer betekent ook hier minder.
En dan hebben we nog de AEX index.
Het AEX indexgetal zal het 2014-addergetal onder het gras worden.
Nederland zal massaal worden aangespoord om aandelen te gaan kopen onder het mom dat vermogen op spaarrekeningen door lage rente en inflatie alleen maar minder waard wordt. Mijn advies is. Denk aan de herhaalde mededeling aan het begin van de lopende wandelband op Schiphol.
Mind your steps.
Dan had ik het ook willen hebben over de Chinese maatkleding van onze Mali soldaten. De pakken blijken weinig brandbestendig. Niet dragen bij vuurwerk stond al in het Chinees op het labeltje in de kraag. De deskundigen dacht dat het om een wasvoorschrift ging.
Of over de “toevallig” aanwezige 21 jarige ongehuwde en opgepakte moeder bij de rellen in Veen. “Ja, het was niet juist dat zwaar vuurwerk naar brandweerlieden wordt gegooid”. Maar ik deed niks en dus heb ik onterecht opgesloten gezeten zonder mijn kind. Ik ga toch eens kijken of ik de overheid aansprakelijk kan stellen. Hier laat ik het echt niet bij zitten”. Huilie huilie.
Mens, wat deed je daar in godsnaam!
En op sportgebied zou ik het over Eusebio willen hebben. De man met de eretitel “De Zwarte Parel van Mozambique”. Deze eretitel koppelen aan de discussie over Zwarte Piet is een appeltje eitje. Eusebio draagt namelijk postuum de oplossing aan om een eind te maken aan de discussie.
Zwarte Pieten noemen we voortaan Zwarte Parels.

En zo heb ik in mum van tijd genoeg onderwerpen om een lange Nieuwjaarconference over te schrijven. Ik houd me nu in. Misschien doe ik het volgend jaar uitgebreider als blijkt dat genoeg lezers mijn kijk op actuele zaken bevalt.

Heb ik ook nog wat over Onze Club te vertellen? Jazeker.
Het 1e team gaat de laatste 3 belangrijke wedstrijden in op weg naar het
2e kampioenschap in 3 jaar.

Een clublid meldde 3 introducees mee te willen nemen. Ed en ik zijn daar zeer over verheugd en hopen dat meer leden 1 introducee meenemen.
Onze Club kan wel wat nieuwe instroom gebruiken.
Beetje instroom hebben we al gehad. Als nieuw en meteen jongste lid mochten we verwelkomen Anupam Ramderas. Hij zal onder begeleiding van Joop uitgroeien tot onze nieuwe topper. Daarnaast heeft Mathieu Blom zich opnieuw aangemeld.
Mathieu is al een topper.

Ons 2e team speelt donderdag voor de competitie een thuiswedstrijd.

Naast gewoon badminton, campingbadminton en speedbadminton zal dit jaar een nieuwe vorm van badminton worden gepresenteerd. Dan speel je niet met een shuttle, maar met een helix. Badmintonnen wordt we gaan helixen.
Later zal ik inhoudelijk daar meer over vertellen.

Ik hoop dat is begrepen dat alle zin en onzin hiervoor geschreven een lange aanloop was om duidelijk te maken dat we morgen weer kunnen spelen.

Dec 182013
 

Morgen de laatste speelavond van dit jaar. Daarna twee weken om ons volledig over te geven aan alles wat bij Kerst en Oud en Nieuw hoort. Eten, drinken, terugkijken, geloven, kerkmis met zang of toch liever luisteren naar de TOP 2000.

En hopen! Ja, waarop …. All we are saying – and praying -is give peace- and people in Aleppo – a chance.

Het kan nog een drukke avond worden. Ons 1e herenteam speelt namelijk voor de competitie een thuiswedstrijd. Zij zijn ondanks het gelijke spel afgelopen zaterdag nog volop in de race voor het kampioenschap. Twee banen blijven vrij voor deze wedstrijd.

Joop zal, naar ik aanneem, een aangepaste korte training verzorgen om daarna gelegenheid te geven vrij te spelen of naar ons herenteam te gaan kijken. Misschien nog even gauw een selfie maken samen naast een van onze toppers?

“Hoe gaat het met jullie koortje? Zeker druk aan het oefenen zo vlak voor de kerst?”
“Ja, met de zang gaat het wel goed. Maar we hebben helaas geen begeleiding meer. We hebben afscheid moeten nemen van onze accordeonist.

Een cenosillicafobie *) heeft hem de kerstdas omgedaan.”

“”Dat is niet zo mooi.”
“ Maar het koor zingt nog wel met de kerst?”
“Ja, ja, op beide dagen.”
“A capella?”
“Nee, gewoon zonder begeleiding.”

Ed en ik wensen jullie fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond participatiejaar toe.

*) Cenosillicafobie: Mensen die echt bang zijn om een leeg glas bier te hebben.