Dec 162014
 

Het toernooi gaat door.

Bijna dertig leden hebben zich aangemeld en ik moet zeggen de reacties waren  enthousiast. 

Met in het achterhoofd om later in het seizoen nog een toernooitje te doen was het voor  het bestuur een beetje dubben hoe de zaken financieel aan te pakken.

Dit klinkt misschien wat bombastisch, maar een dergelijke avond kost nu eenmaal toch een paar centjes.

Nu moet ik daar direct aan toevoegen dat we in het verleden best wel support hebben gekregen. Ik denk aan …  ….  … …. en natuurlijk niet te vergeten…..

Nee, je begrijpt wel dat ze niet met name genoemd willen worden.

Gelukkig hebben ook dit keer weer enkele leden de helpende hand toegestoken.

Het kan a.s. donderdag dus een avond worden als vanouds.

Ed en ik nodigen hierbij iedereen – uiteraard ook onze gemankeerde leden –  om na afloop van het toernooi nog een drankje en hapje te komen halen om zo het badmintonjaar 2014 uit te luiden.

 

Ik had nog wat kerstverhaaltjes klaar liggen om deze Nieuwsbrief wat meer dennengeur mee te geven, maar vind het voor kerstverhaaltjes wel een beetje erg vroeg. Daarom laat ik het verhaal over Onno Hoes die de Kerst eenzaam thuis gaat doorbrengen en  zijn uitspattingen beperkt tot het verorberen van een jong haantje bij het kerstdiner, na eerst gecontroleerd te hebben of er toch geen microfoon in zit, een handeling waar hij toch ook wel weer op kikte, maar even voor wat het is.

Dec 042014
 

Na 4 december zijn er nog twee speelavonden en dan zit het eerste deel van het seizoen erop. Dan volgen een paar weken waarin het moeilijk zal worden de opgebouwde conditie vast te houden.

Zullen we het jaar vrolijk afsluiten en op 18 december een toernooitje spelen?
Laat gauw weten of je deel wilt nemen dan kan Joop tijdig aan het samenstellen van het speelschema beginnen.

 

18 december eindejaar tournooi!!!!

 

 

Dec 032014
 

Sinterklaas is in het land
dus gaan de shuttles even aan de kant.

Donderdag 4 december is er geen badminton.
Kunt u in alle rust de laatste hand leggen aan de surprises.

Nov 262014
 

Op de site van het Kent Masters Tournement zag ik aan de uitslagenreeks van Joop dat hij vorig weekend flink zijn best had gedaan in de poules MD 65 plus en XD 65 plus. Maar hij bleef beleefd ook al kon hij winnen.

Too polite to win zeg maar.

Gelijk het landingsvaartuig Philea ruimtesonde Rosetta heeft verlaten om na tien jaar op een niet gewenst schaduwplekje op komeet 67P te landen, zo heeft ook het been van René het loopgips verlaten. Voor René ziet het er zonniger uit, want zijn batterijen kunnen heel voorzichtig wel opgeladen worden om volgend jaar weer volop te kunnen meespelen.

Afgelopen week heeft De Sporthoeve te maken gehad met diefstal uit de kleedkamers. Kinderen die lekker stonden te sporten waren de klos en misten telefoons, geld etc. Walgelijk. Cameratoezicht werkt niet altijd.

Laat dus naast je schoenen en jas geen andere spullen achter in de kleedkamer.
In de zaal is ruimte genoeg om je spullen veilig neer te leggen.

Omdat onder badmintonners ook vreemde vogels rondlopen heeft Het Bestuur direct alle veren shuttles op het aviaire influenza – H5N8 virus – laten controleren. Alle gekokerde shuttles zijn veilig bevonden. Negen losliggende shuttletjes met hangende veertjes- zo zielig – waar even twijfel over bestond bleken gewoon aan het einde van hun badmintonleven en zijn in de prullenbak geflikk….

Morgen kan de thuiswedstrijd gewoon doorgaan.

Er is geen speelverbod.

Speciale attentie voor volgende week. Volgende week, 4 december, zal er geen badminton zijn. De praktijk heeft bewezen dat er zo vlak voor Sinterklaasavond er weinig animo is om te tonnen. Dan is het zonde om daar twee uur dure huur voor te betalen.

Heren competitiespelers! Er staat voor 4 december een thuiswedstrijd op het programma. Onze onvermoeibare en onvolprezen competitieleider Narain is aan het werk om de wedstrijddatum te verplaatsen naar een reserveweek.

Nadere informatie volgt.

Tot morgen.

 

Apr 232014
 

…en dan gaat het BCB-toernooi in de Sporthoeve beginnen. Ik merkte aan alles dat de leden heel veel zin hebben in een avondje anders.

Een paar praktische mededelingen.  De zaal is om half acht beschikbaar om de nodige voorbereidingen te treffen zoals banen opzetten en netten ophangen.
Waarschijnlijk blijft er wat tijd over om voor aanvang nog warm te spelen.
Om niemand te bevoordelen of te benadelen spelen wij deze avond met  gloednieuwe plastic feestshuttles.
Joop zal zijn Organisatietafel in orde maken en de schema’s ophangen waarop je kunt aflezen wanneer en op welke baan je speelt. En je kunt daarop zien met wie je de lange weg naar de finale gaat afleggen.

Door het grote deelnemersveld zijn er veel speelronden. Het is daarom zeer  gewenst dat iedereen ruim op tijd aanwezig is.
Joop wil exact om acht uur met de eerste ronde beginnen.
Iedere ronde vangt aan en stopt op het fluitsignaal van Joop.
De finale, altijd de moeite van het kijken waard, zal naar verwachting rond tien uur gespeeld worden.
Ben je in je poule uitgespeeld en zijn er banen vrij mag je deze uiteraard gebruiken om zelf nog even te tonnen.

Het Bestuur nodigt iedereen van harte uit om na de finale en de prijsuitreiking een drankje te komen nuttigen in café de Shuttle.

Er kwamen vragen wat in de vorige Nieuwsbrief werd bedoeld met de opmerking dat vooral dit jaar een toernooi niet mag worden overgeslagen. Het antwoord op deze vraag is te vinden op www. badmintonbadhoevedorp.nl . Klik op informatie en vervolgens op introductie. Onderaan de pagina is te zien wat het antwoord op de vraag is.

Nu ik het toch over onze website heb wil ik van de gelegenheid gebruik maken Rick hartelijk te bedanken voor het jarenlange beheer ervan.

Veel speelplezier morgen.

Hieronder nog enkele nagekomen berichten…..

 

PS 1)
Ook dit jaar heb ik 25 kortingsbonnen ontvangen voor Avonturenpark Hellendoorn. De korting bedraagt 50% op de entreeprijs en de bonnen zijn geldig tot 26 oktober. Wie daar belangstelling voor heeft. Ik neem ze donderdag mee.

Je mag mij ook een mail sturen. Dan doe ik de entreekaarten op de post.

PS 2)
Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de Hollandsche Vaartochten Maatschappij.

Voor een heerlijke rondvaart in Amsterdam en Omstreken.
Kijk op www.vaarmij.nl.

PS 3)
Het afsteken van vuurwerk bij aanvang van de wedstrijden wordt niet op prijs gesteld.  Het betreffende lid met bivakmuts krijgt onmiddellijk een zaalverbod.

PS  4)
Soms komt er op het allerlaatste moment toch nog een afzegging binnen.

Het speelschema kan daar niet meer op aangepast worden. Aan sommige zal gevraagd worden om een paar extra partijtje te spelen. Deze PS slaat in ieder geval op mij, want ik kan zeer waarschijnlijk niet spelen vanwege onverwachte nekproblemen na het tikken van een paaseitje.

PS 5)
Het paaseitje is fantasie de nekproblemen helaas niet.

PS6)
Als ik niet mee kan doen is het helemaal onzeker wie in de finale staan.

Apr 162014
 

Het voorstel om dit jaar toch een clubtoernooi te organiseren is met veel enthousiasme begroet. Het was gewoon dringen bij de deur van mijn inbox wie zich als eerste mocht aanmelden. Het oude vertrouwde won het daarmee overtuigend van de andere voorstellen.
36 Deelnemers maar liefst lieten duidelijk blijken zich op deze avond te verheugen. De enkele afmelder, die alles had geprobeerd om deze mooiste  avond  van het jaar vrij te houden moest zwaar teleurgesteld melden dat hem /haar dat niet gelukt was.

De aanmeldingen waren zo overweldigend dat indirect de voorzitter een beetje te kijk werd gezet, omdat deze het toernooi dit jaar wilde overslaan.En als secretaris had ik hem nog zo gewaarschuwd dat hij, vooral dit jaar, het niet kon maken geen toernooi te organiseren.

Het toernooi gaat dus door. Joop heeft inmiddels de deelnemerslijst ontvangen en zal de teams en speelschema in elkaar gaan knutselen. Een zware klus voor zo’n  grote groep.

Morgenavond  de laatste gelegenheid om nog enkele technische hoogstandjes uit te proberen.

Volgende week volgt meer informatie over de aanvangstijd.

Apr 062014
 

TREK IN EEN PORTIE SOTSJI.
MISSCHIEN TREK IN EEN PORTIE BARBECUE.
OF TOCH MEER ZIN IN HET OUDE VERTROUWDE ?

Omdat reacties uitbleven op de eerste twee uitnodigingen meende ik dat het seizoen naar een rustig einde zou gaan lopen. Nog een paar avonden spelen en dan allemaal de vakantieperiode in.
Nu werd afgelopen donderdag aan mij gevraagd of er een Clubtoernooi zou komen. In mijn antwoord verwees ik naar de weinige response op de vorige ideeën en antwoordde dat het toernooi maar een jaartje wordt overgeslagen. Jammer het is altijd zo leuk was de reactie. Een ander hoorde het gesprek en bood meteen aan om bij de organisatie te willen helpen. Weer een ander bood direct sponsoring aan en binnen enkele minuten was de situatie van geen toernooi dit jaar omgeslagen naar laten wij kijken of het nog kan dit jaar. De penningmeester gaf na ad hoc overleg groen licht. Gauw Joop gebeld of hij weer wedstrijd-coördinator wil zijn en hij was direct enthousiast.

Dus nu de vraag of in plaats van sushi eten of barbeknoeien jullie ook meer zin hebben in het oude vertrouwde en mee willen doen aan dit End-of –Season-Badhoevedorp-Tournement + Party op 24 april.

Uiteraard zijn alle leden die door blessures of andere omstandigheden dit jaar niet konden spelen van harte welkom om mee te doen of in ieder geval aanwezig te zijn. Dan maken we er om meerdere redenen! een leuke gezellige avond van.

Het is kort dag om een en ander te organiseren dus graag snel melden s.v.p. of je wel of niet wilt/kunt meedoen.

Mar 262014
 

Het spontane idee van onze competitiespelers voor een etentje gaf  niet het response wat er van werd verwacht. Het zij zo. Ik wil de initiatiefnemers hierbij bedanken voor de uitnodiging.

Nu ligt er bij mij een andere uitnodiging voor een End-of Season Feest op 10 mei.
De uitnodiging is afkomstig van Sportplaza, verhuurder van de Sporthoeve.

In de bijlage vind je nader informatie over de uitnodiging incluis de eigen bijdrage. Nienke de bardame die ons op donderdagavond op een gezellige manier voorziet van een hapje en een drankje, wil in verband met de voorbereidingskosten wel tijdig weten hoeveel leden er van iedere vereniging komen. Ook hier geldt dat bij te weinig aanmeldingen het feest niet doorgaat. Denk er even over na, bespreek het met de groep waar je vaak mee speelt en laat  mij dan z.s.m. weten of je komt.

De eigen bijdrage regelen we later.

Als bestuur hebben wij nog wel overwogen om de eigen bijdrage aan dit het feest uit de Clubkas te betalen. Uiteindelijk is besloten dit niet te doen. De voornaamste reden is dat het bestuur toch een teruggang verwacht van de inkomsten. Een bijdrage uit de clubkas vinden Ed en ik daarom niet verantwoord.

Maar misschien zijn er leden die, privé of zakelijk, nog wat zwart geld willen witten of een onkostenpotje hebben wat nodig leeg moet. Deze sponsors zijn uiteraard van harte welkom. Er zal geen navraag worden gedaan naar de herkomst en de kleur van het geld.

Oct 162013
 

NaamloosSommige leden gaat niks te ver om onze Club te promoten.
Al moeten ze er voor naar het buitenland. Ze gaan.

Afgelopen weekend hebben René Thonhauser en Martijn Hopman deelgenomen aan een toernooi in Kobenhavn.
Zij hebben daar – in het beste badmintonland van Europa  – een fantastisch resultaat behaald door 2e te worden.

Wel een apart idee van de organiserende Club om in plaats van een beker deze dame   denemarken-vlag-deense-deensche  als 2e prijs uit te reiken.

Ben benieuwd donderdag hoe ze er in het echt uitziet.
Laten wij haar een fijne avond bezorgen. Altijd leuk om dan iets in het Deens tegen haar te zeggen.

Goedenavond mevrouw. Welkom op onze Clubavond. Partijtje badminton spelen?
Godaften frue. Velkommen til vores Klub nat. Spillet badminton spil?

Wel komme allemaal.

Apr 252013
 

Joop is nog druk bezig om van de 28  deelnemers teams samen te stellen.
Altijd spannend wat er uit zijn hoge hoed gaat komen.

Bij het verzoek om je op te geven voor het toernooi hoor ik signalen van “ daar ben ik niet goed genoeg voor”. Misschien goed nog eens te herhalen dat het enige doel van het toernooi is om een avond effe lekker anders te spelen.

Gewoon leuk eens met een ander clublid te shuttelen of misschien wel met een bestuurslid. Helaas is de samenstelling van het bestuur klein. Dus maken slechts twee uitverkorene kans deze eer te beurt te vallen.

En de finale halen is voor iedereen haalbaar.

Van Joop nog het verzoek aan iedereen om tijdig aanwezig wil zijn.
Vóór acht uur kunnen de banen al opgezet worden.

En na de afterparty zit het seizoen 2012/2013 er toch echt op.

Het Bestuur gaat even in ruste.

Ed en ik wensen iedereen een heerlijk zomer toe en hopen jullie in september weer aan aan het net te treffen.

O ja, en mochten jullie de komende maanden mensen tegenkomen die interesse hebben om badminton te gaan spelen.
Wijs ze dan eens op dat gezellige Clubje in Badhoevedorp.

 

Vriendelijke groet,

Arie