Nov 142018
 

Dinsdagavond elf uur; in bed naar de radio geluisterd.

Radio 1 met de uitzending Met het Oog Op Morgen.

Gute nacht freunden, es wird Zeit für mich zu gehn.

Huispoes nestelt zich naast mij. Na een paar keer draaien ligt zij in de gewenste nachtmodus.

Op de radio worden de hoofdpunten van het dagnieuws vermeld en wat er morgen op de voorpagina’s van de ochtendbladen zal staan. Tijdens het luistern denk ik aan de BCB Nieuwsbrief. Geen idee nog over een onderwerp. Eerst maar een nachtje over slapen hoe ik het clubledenlezerspubliek kan “verblijden”.

De radio-uitzending meldt de diverse onderwerpen die aan bod gaan komen, o.a. over Drs. P., volledige naam Heinz Polzer. Slapen kan ik voorlopig wel vergeten, want dit onderwerp wil ik niet missen.

Drs.P., de virtuoze taalkunstenaar van liederen als de Gezusters Karamazov genaamd tante Constance en tante Mathilde, Het Trapportaal, Heen en Weer.

Dit laatste lied stond aan de wieg om het Heen en Weer Genootschap op te richten. Het genootschap wil de erfenis van Drs. P. levendig houden omdat de drs. al weer enige jaren geleden is overleden. Het radiogesprek gaat over een binnenkort te verschijnen boekwerk met alle liedteksten en over zijn vriendschap met de bekende kunstenaar Maurits Cornelis Escher. Een detail van deze vriendschap was dat de heren pas na 10 jaar besloten elkaar te tutoyeren. Het item eindigt tenslotte met de vermelding dat de as van Heinz Polzer namens de familie door het genootschap wordt bewaard. De geïnterviewde besluit het gesprek met een woordspeling waar Heinz Polzer trots op zou zijn geweest, namelijk dat de asvaas een mooie plaats heeft gekregen bij het genootschap Heen en Weeer ,

gekscherend genoemd de Drs.P. nis.

Met de vermelding dat morgen het herenteam een thuiswedstrijd speelt tegen Amsterdam en het voor de rest een reguliere avond zal worden., gaat het in deze nieuwsbrief toch nog een beetje over badminton.

En nu moet ik weg, want vanavond speel ik mee met het mixteam in de competitiewedstrijd tegen Rackmindo.

Tot morgen.

Oct 242018
 
In deze herfstweek/schoolvakantie gaat het badmintonnen natuurlijk gewoon door.
Dit is de laatste week dat er niemand voor ons zit.
Vanaf volgende week gaat de zaaltraining van de korfbal weer van start.
Tot morgen
Oct 032018
 

Waarschijnlijk allemaal wel een keer overkomen. De plank volkomen misslaan, door een verkeerde aanname, vooringenomenheid of vooroordeel.

Het overkwam de Nieuwsbrief van vorige week.

Wat schreef de Nieuwsbrief?

“Day before yesterday Deepthi Shetty signed up. Young guy – 18 years.

His aim is to improve his badminton skills. Very wise of him to come to our Club.”

But surprise surprise, who enters our sports last week? Anything but a young guy, but a nice young lady. Happily Deepthi didn’t complaint and forgave this wrong assumption.

Competitie.

Het mixed team moest afgelopen zaterdag om 9.00! uur spelen tegen Vennewater. De tegenstanders had waarschijnlijk nog wat slaap in de ogen, terwijl onze teamleden geen enkel probleem hadden met de vroege omstandigheden.

Na een verliespartij in de eerste competitiewedstrijd en een gelijk spel in de tweede, bleek driemaal scheepsrecht en wonnen zij deze vroege uitwedstrijd met de overtuigende cijfers 1 tegen 7.

Het herenteam zette de ingeslagen weg van overwinningen door en won afgelopen vrijdag van en in Diemen met 3-5.

Het herenteam heeft een enigszins onregelmatige indeling van thuis- en uitwedstrijden. Morgen spelen zij hun vierde wedstrijd en spelen voor de derde keer thuis.

Er is morgen geen korfbal vòòr badminton! Nu dacht ik als ………………………

…………………………………………………………………..iets eerder beginnen.

Training.

In verband met droevige familieomstandigheden geeft Joop morgen geen training.

Tenslotte een verzoek van de penningmeester. Of hij en ook zij die niet zeker weten of de competitiebijdrage is voldaan dit in zijn maar ook haar administratie zou willen nakijken en zo nodig regelen.

Tot morgen.

Sep 262018
 

Een paar announcements.

Ziekenboeg:

Ellen Verheij zit vanwege fietsongeval tijdelijk in de lappenmand.

Samen met haar gekneusde ribben zal zij enkele weken rustig aan moeten doen.

Rod Fernandes meldde: “I may not come to badminton for a few weeks…. :(:( I have a problem with my left leg since august. I think a squeezed nerve by my hip that is causing a lot of pain… I am going to physio and hope that it helps. Will let you know how it goes.”

Many many people in GB suffer from squeezed nerves lately.

Best therapy seems to be a new referendum.

A certain lady may not want to hear this.

We wish Ellen and Rod a speedy recovery.

Nieuwe lid:

Martijn van Leerdam heeft zich inmiddels definitief aangemeld als clublid.

Van Carlo Peeters verwachten wij deze week een definitieve aanmelding.

Potentieel nieuw lid:

Day before yesterday Deepti Shetty signed up. Young guy – 18 years.

His aim is to improve his badminton skills. Very wise of him to come to our Club.

Hans de Rooy heeft door laten schemeren om, na al zijn nog niet geheel genezen oogproblemen, toch weer een shuttletje te komen slaan. Take care Hans!

Competitieverloop:

Het mixed team lijkt de weg omhoog gevonden te hebben. Na de eerste wedstrijd te hebben veloren wisten zij ditmaal een gelijk spel binnen te slepen.

Het herenteam liet er geen gras over groeien en won met acht tegen nul.

Seizoenkaart AJAX:

Een BCB clublid biedt zijn seizoenkaart van AJAX voor een prikkie te koop aan.

Hij is ook bereid diep in de buidel te tasten om de kaart te ruilen voor een seizoenkaart van PSV.

See you tomorrow.

Sep 052018
 

Vorige maand, misschien geïnspireerd door de Parijse NS reclame, verlieten twee senioren in Duitsland stiekem hun verzorgingshuis. Zij hadden genoeg van alle zoetsappige muziek op de radio met op de achtergrond de piepende geluiden van gehoorapparaten waarvan de batterijen bijna leeg zijn, de klapperende kunstgebitten en het gesmak bij het eten van hun medebewoners. Zij ontsnapten en reisden naar het muziekfestival Wacken, het walhalla van heavy metal en hard rock muziek. Zij beleefden daar een déja vu van toen zij nog jong waren. Of de directie van het verzorgingshuis, na terugkomst van de heren, de muziekkeuze in het huis enigszins op hun wensen heeft aangepast vertelt het verhaal niet.

Dan was er die nietsontziende recordwarmte in ons eigen land. Heerlijk in het begin, maar gaandeweg veranderde dat gevoel in, zo is het wel genoeg.

Problemen in de binnenvaart, boeren zagen hun oogst en hun inkomen verdorren, etc. etc. Slapen in een aircoloze slaapkamer werd een straf.

Genoeg over wat was. Morgen start het nieuwe badmintonseizoen 2018 – 2019.

Ikzelf kijk er met een gezonde spanning naar uit.

Dat Sabine en Bertus voortaan ontbreken, zal onwennig zijn.

Daarnaast benieuwd of langdurig geblesseerde leden zullen terugkeren.

Trainer Joop heeft de trainingsoefeningen op papier uitgewerkt.

Maar waar ik vooral naar uitkijk zijn de eerste competitiewedstrijden van onze beide teams. Als het goed is gaat een vurige wens in vervulling namelijk dat beide teams in een geheel nieuw clubshirt zullen verschijnen.

Op voorhand dank ik sponsor, Maes Natuursteen. Onze competitie gentlemen en gentlewomen zullen voortaan in een uniforme uitstraling op de baan staan.

De jaartallen in de aanhef van deze eerste Nieuwsbrief zijn niet voor niets genoemd. Inderdaad, Badminton Club Badhoevedorp begint aan haar zeventigste seizoen! Uiteraard een historisch moment dat enige aandacht verdient.

Met de feestcommissie gaan wij nader brainstormen op welke wijze, en met de bescheiden middelen die wij als kleine maar fijne club nu eenmaal hebben,

aandacht aan dit bijzondere unicum kan worden besteed.

Misschien, als voorzet, een idee om voor een cartoonwedstrijd te kiezen met de opdracht de voorzitter zo humoristisch en/of bespottelijk mogelijk uit te beelden. Daar zijn maar een paar streepjes voor nodig. Ikzelf heb al een selfiecartoon klaar liggen. Of misschien nog beter een cartoonwedstrijd over Wilders. De Pakistaanse Ambassade zal voor de winnaar ongetwijfeld als prijs een vakantiereis naar hun “gastvrije” land in het vooruitzicht willen stellen.

Tot morgen.

———————————————-

May 232018
 

Er is een nieuw woord ontsproten afkomstig uit de hoek van Informatie- en Communicatie Technologie. Agile, een nieuwe manier van werken.

Op internet is veel “proza” te vinden over agile. Kort samengevat komt het neer op wendbaar, flexibel en snel zijn. Je zou zeggen dat het waarden zijn die bedrijfsmatig al jarenlang gepredikt worden. Laten we het er op houden dat een nieuw woord geen kwaad kan om deze waarden weer eens op te frissen. Belangrijkste onderdeel van agile is scrummen. Scrummen is het stellen van een doel met als doel om dit doel binnen twee weken te bewerkstelligen.

Agile is eigenlijk afgekeken van badminton. Een sport waar maneuverability,

flexibility and rapidity key factors zijn om tot succes te komen.

(Een beetje Engels taal in dit stukje voor de universitaire én MBO studenten onder

ons).

Dus stel een doel voor jezelf de komende twee weken. Oefenen op service of backhand, lobs en/of drops.

GEZOND ZOMERBADMINTON is de place to be to scrum tijdens agilen.

Organisatie GZB:

René Thonhauser en Fred Schulp.

Speeltijd 20.00 – 21.00 uur. Inlooptijd vanaf 19.30 uur.

Apr 252018
 

Een zeer geslaagd clubtoernooi vorige week, al ging er iets mis, maar ik weet niet meer wat (!) en een weggebleven clublid waarvan de excuses voor het niet komen volledig zijn aanvaard.

Het toernooi kende een sterk winnend koppel, Sabine en Chris.

Of het zo moest zijn, dat waar je een beetje op hoopt ook uitkomt.

Dat ons meest senioren lid Sabine nog deze winnende eer te beurt mocht vallen na kort daarvoor aangekondigd te hebben bij BCB te gaan stoppen na 17 jaar lidmaatschap. Helaas geldt dit ook voor onze andere nestor, want good old Bertus heeft laten weten dat voor hem het moment is gekomen om met actief badmintonnen op te houden.

Ik memoreerde het afgelopen donderdag, dat de mens niet blijvend of duurzaam is. Maar Sabine en Bertus hebben ons wel een spiegel voorgehouden hoe je op latere leeftijd – zelfs na hun pittige gezondheidsproblemen – door in beweging te blijven de vergankelijkheid is te bestrijden.

Zij beide hebben zichzelf als voorbeeld getoond dat actief sporten helpt.

En nu proberen deze voorbeelden in je bovenarchief op te slaan. Dan kom je hopelijk ook in de rij te staan van Sabine en Bertus. Dat is een rij van mensen waarvan je nooit de leeftijd noemt, omdat deze totaal niet past bij wie zij werkelijk zijn. De aanduiding die beter bij ze past is misschien wel

jong dubbel veertigers.

Met hun lidmaatschap bij onze Club gedurende bijna twintig jaar zijn zij de iconen van Badminton Club Badhoevedorp geworden.

Ik ben er van overtuigd dat wij hun namen nog regelmatig zullen laten vallen als een stel prachtige, warme en vrolijke mensen.

Ik hoop dat ze af en toe nog eens langskomen. Badminton spelen houdt een keer op, maar een praatje komen maken kan altijd.

Nu even wat anders. Morgenavond krijgen wij enkele gastspelers op bezoek. Voor een keer is toegestaan dat enkele uitstekende badmintonners op bezoek komen om zich te komen meten met onze eigen BCB toppers. Dit als eerste voorbereiding op het komende seizoen waarin onze heren in een hogere klasse gaan spelen.

De laatste avond morgen. Het BCB toetsenbord en toetsenist gaan even in ruste

om plaats te maken voor het toetsenbord van GEZOND ZOMERBADMINTON

BADHOEVEDORP.

Benieuwd wat voor sterke verhalen daar uit komen.

Ed en ik wensen je een hele fijne zomervakantie toe en wij vertrouwen erop je in september weer te mogen begroeten.

En denk aan onze iconen. Ga niet stilzitten, maar blijf altijd in beweging.

Ja, ook tijdens de vakantie

Apr 112018
 

Joop liet weten het toernooischema voor volgende week zo goed als klaar te hebben. M.a.w. de inschrijftermijn is gesloten.

Toch heb ik het vervelende gevoel dat er een paar leden onder ons zijn die nu vreselijk balen, omdat zij het aanmelden voor zich uit hebben geschoven.

Is er nog een mouw aan te passen om toch mee te kunnen doen aan het meest prestigieuze badmintontoernooi van Badhoevedorp en Omstreken?

Ik ben bang van niet. Je zal met een zeer overtuigend, mooi, droevig verhaal moeten komen om Joop zover te krijgen om toch nog ingepast te worden.

Verhaaltip.

Mijn computer was stuk en is net hersteld en lees nu pas de mails over deelname aan het meeste prestigieuze en schematisch uitstekend geleide toernooi van Badhoevedorp en Omstreken, waar ik altijd met zoveel plezier aan heb deelgenomen en waar ik aan het begin van het seizoen al reikhalzend naar uitkijk, snik! Wie weet is de schemasamensteller na zo’n knieval te vermurwen.

Maar gewoon vragen of er nog een plaatsje vrij is, kan dat ook?

Ach je kent BCB toch? Wij houden er bij BCB niet van om mensen over te slaan en kijken we altijd of er nog een gaatje/plaatsje vrij is. En is die plaats er niet, dan ken ik genoeg leden die bereid zijn hun plaats af te staan om jou ook een potje mee te laten meespelen.

Kort nog wat anders. De korfbalvereniging is overgestapt op veldtraining.

Daardoor kunnen we iets eerder beginnen met het opzetten van de banen en kan er direct om acht uur gespeeld worden.

Tot morgen.

Mar 282018
 

Zomertijd, april, DE periode waar niet alleen uitgekeken wordt naar een lekker lang paasweekend, maar ook of er binnenkort een clubtoernooi is te verwachten. Ik kan daar kort in zijn, het toernooi gaat er komen. Meestal houden wij een toernooi op de laatste speelavond van het seizoen. Maar omdat de laatste speelavond vlak voor Koningsdag valt en wij veel ééndags-koningsgezinden in onze club hebben die zich de avond daarvoor in het majesteitelijk feestgedruis willen storten, is besloten het toernooi een week eerder te houden.

Noteer (Nienke en Erik niet uitgezonderd) vast in je agenda 19 april 2018.

Als vanouds zal de organisatie en het samenstellen van de teams geheel in vertrouwde handen zijn van good old/young Joop.

Joop wil wel graag op tijd de namen van alle deelnemers weten om aan zijn puzzelstukje en speelschema’s te kunnen beginnen.

Dus geef direct, na het lezen van deze Nieuwsbrief, op of je mee gaat doen.

Om je niet verder af te leiden van het aanmelden, dit keer geen andere kwalitatief hoogstaande verhalen in deze Nieuwsbrief, maar sluit ik af met de slotzin van vorige week. Er komt een clubtoernooi.

Genoeg reden om de conditie op peil te houden en morgen te komen spelen.

En nu aanmelden.

Mar 212018
 

Een op-en-top sportdrama, te vergelijken met het schot op de paal van Rensenbrink vlak voor tijd in de finale(2006) tegen Argentinië, was de ijshockeyfinale tijdens de paralympische winterspelen in PyeongChang (Pjongtjang) tussen Canada en de Verenigde Staten. Een kort verslag.

3 Minuten voor het einde van de laatste speelperiode stond Canada met 1 – 0 voor. De Amerikaanse coach haalde de keeper van het ijs om met een extra ijsspeler alsnog de gelijkmaker af te dwingen. Het plannetje leek verkeerd uit te werken, want een Canadese speler wist de puck te veroveren en mikte deze direct naar het leegstaande doel. Weliswaar een klein doel, maar ook met een kort been of zonder benen best nog te zien. Maar tot ontsteltenis van de hele Canadese hockey gemeenschap en allen die de Trump boys liever zagen verliezen kwam puckie tegen de paal. Het spel ging razendsnel door en de Amerikanen gingen als een stel hazenwind sleehonden, verder op jacht naar de gelijkmaker en believe it or not, zij wisten op miraculeuze wijze, 37! seconden voor tijd, te scoren.

De Canadezen waren totaal van slag en zagen hun droom op Olympisch Goud helemaal in ijs opgaan toen het Amerikaanse team kort na de verlenging de Golden Goal wisten te scoren. Drama en tranen met tuiten bij Canada.

De Amerikanen daarentegen waren helemaal door het dolle heen. Ze sloegen elkaar van vreugde op schouder, rug, helm, maar ook op de benen, alsof die bij sommige spelers nog niet kort genoeg waren.

Het was een complete sportsensatie die menig sportliefhebber nog lang zal blijven heugen.

De krokussen steken hun kopjes weer boven de grond en de temperatuur neemt normale vormen aan. Voor het, gedeeltelijk gehandicapte, Zomer Badmintonbestuur het tijdstip om hun kopjes bij elkaar te steken en te starten met de drukke voorbereidingen voor een nieuw zomerbadminton seizoen.

Ik ontving het heugelijke bericht van ze en mocht dit goede nieuws nu al doorgeven, dat in ieder geval de speelzaal is vastgelegd voor de maanden mei, juni en juli. Overige zaken als financiën, shuttlehuur bij BCB, inschrijven etc. volgen later meer mededelingen.

Genoeg reden om de conditie op peil te houden en morgen te komen spelen.