Sep 282023
 

Onze mannen moesten er hard voor werken tegen Zeeburg om een gelijkspel er uit te slepen.


Ons 2e team wist na een desastreuse uitslag bij de eerste wedstrijd vervolgens Hoogkarspel hetzelfde gevoel te geven door met 1 tegen 7 te winnen.
Vanavond is dit sterrenteam thuis te bewonderen.
Zij spelen tegen Gaasperdam.


Ik denk nog steeds, alhoewel ik het zicht een beetje kwijt begin te raken, dat er eerder begonnen kan worden!


Helaas moet ik mij wederom afmelden voor vanavond.
Een belangrijke vergadering over nieuwe straatverlichting op ons woonerf vraagt de nodige aandacht.
Dus nog even een weekje geduld.


Veel plezier vanavond.

Sep 212023
 

Op de allereerste plaats wil ik jullie allemaal heel hartelijk danken voor de berichten en het medeleven tijdens mijn ziekenhuisbezoek. Tot in de narcose voelde ik jullie aanwezigheid en voelde ik jullie warme steunbetuigingen tot in de operatie.
Wat was er aan de hand? Ik had al een hele tijd last van mijn keel en kwam uiteindelijk terecht bij een gespecialiseerde KNO witte jas. Witte jas constateerde een poliep op mijn stembanden. Of het een grote poliep was of een poliepje of misschien wel een pliepje, weet ik niet.
Gevolg één van de zwaarste operaties, na een open hartoperatie, die je maar kunt bedenken!
Onder narcose kwam een verhaal naar boven met Witte Jas bij het bekijken van een vooraf gemaakte scan. “U bent zeker voorzitter van een of ander “iets”? Ik meteen; ja, ik ben al zo’n 15 jaar voorzitter van een gezellige badmintonclub. Maar hoe weet u dat Witte Jas? Nou, zegt Witte Jas, bij het bekijken van uw scan constateerde ik, naast een normale epigolotis, stemplooi, strotteklepje, slijmvliesplooien en even verderop gehoorbeentje, trommelvlies, stijgbeugel, slakkenhuis en aambeeld, een kleine afwijking bij de hamer. Die heeft de vorm gekregen van een voorzittershamer. Een typische maar bekende afwijking bij patiënten die al langere tijd een rol als voorzitter vervullen. “
Van het ene op het andere moment verscheen er een hoofd boven mijn hoofd.
“Wilt u een ijsje, meneer Leemeijer”…..


Badmintonberichten voor vanavond:
Ons eerste team speelt thuis tegen Zeeburg M2. Na de uit overwinning op Gaasperdam met 3 – 5 zitten onze mannen in een flow en zullen zij moeilijk te stoppen zijn.
Ook hier geldt! Er is nog geen korfbal voor ons dus er kan minimaal een kwartier eerder begonnen worden. Meteen op twee banen, dat schiet al lekker op. Nog wel eens een probleempje bij dit team. Op tijd komen!

Sep 142023
 

Het was niet zo druk vorige week, maar een mooi aantal om rustig aan het seizoen op te starten. Van de nieuwe aspirant-leden waren aanwezig Sumita met echtgenoot, Soe en Reyhan. We wachten de berichten af hoe zich de volgende dag voelden na deze eerste avond spelen!
We verwachten nog Rafal, Claudine en Mirjam en, afhankelijk van een familiesituatie, hopelijk Sander en daarnaast de vaste clubleden.
Vanavond is de eerste avond dat er een competitiewedstrijd gespeeld gaat worden. Ons 2e herenteam speelt tegen B.C.Kennemerland.
Nu al zou ik het een opmerkelijke wedstijd willen noemen, omdat tussen onze mannen Yolanda zal opdoemen waarvoor bij de NBB dispensatie is aangevraagd en verleend. We kennen Yolanda al vele jaren.
De Kennemerlanders weten echt nog niet wat hun boven het hoofd hangt;
daar komen ze wel achter als ze hebben ervaren hoe snel een partij voorbij kan zijn.
BCB’ ers attentie! Er is nog geen korfbal voor ons dus er kan minimaal een kwartier eerder begonnen worden. Meteen op twee banen, dat schiet al lekker op; zeker met Yolanda erbij.

Dan nu even een mededeling voor alle vaste clubmembers. De penningmeester maakte mij attent op de contributiebijdragen.
De bijdragen zijn € 140,– voor de recreanten, € 150,– voor de competitiespelers (plastic shuttles) en € 160,– voor de competitiespelers (veren).
De dispensatie-leden onder de achttien betalen€ 125,–.
Rekeningnummer? NL66INGB0005 2850 41, maar dat staat vast nog wel in je vaste bankgegevens. Meteen doen dus. !!!!!!!!!11Het verzoek te betalen geldt niet voor de nieuwe leden!!!!!!!!!!!!!!

Hier is toch wel iets unieks te vermelden dat voor het zoveelste jaar de penningmeester groen licht heeft gegeven om de bijdragen onveranderd te laten, ondanks alle prijsverhogingen om ons heen. Natuurlijk heeft dat o.a. iets te maken met de diverse sponsors, zomerbadminton etc., die wij hebben, maar het geeft toch wel aan hoeveel vertrouwen de sponsors hebben in onze penningmeester dat de gelden die zij ter beschikking stellen goed besteed worden. Dank Martijn.

Tenslotte moet ik helaas meedelen dat ik er vandaag niet ben.
Ik vraag iedereen een beetje extra aandacht te besteden aan de nieuwe spelers.
Door een klein medisch probleem – volgende week meer hierover -moet ik mij vrijdag bij de witte jassen melden in het Noordwest Ziekenhuis Alkmaar. En om nu na-zwetend van een avondje badminton onder hun neus te gaan liggen lijkt mij niet zo fris. Volgende week ben ik er weer.
D.w.z. onder voorbehoud dat de witte jassen hun werk goed gedaan hebben? Oorspronkelijk zou ik woensdag 13! September geholpen worden Die datum is echter verschoven naar 15 september. Gelukkig maar voor de bijgelovigen onder ons, want dan had Nieuwsbrief no. 1 van vorige week wel eens mijn laatste Nieuwsbrief geweest kunnen zijn; tevens collectors item!
Veel plezier allemaal !!!

Sep 072023
 

Badmintonclub Badhoevedorp opgericht april 1949

Ik kan mij voorstellen dat jullie in de eerste Nieuwbrief van het seizoen 2023 – 2024 weer de traditionele opsomming – in verkorte vorm – willen lezen van wat zich zo heeft afgespeeld in Nederland. Over sport, politiek, het groen wat nog groener moet worden, auto’s weg want o.a. de A12 wordt een voetgangers zit-staanplaats met kettingen. In ieder geval a.s. zaterdag. Rutte die uiteindelijk moest zwichten door de politieke houdgreep van Kaag die op haar beurt weer in de houdgreep van Rutte werd genomen en gedag kan zeggen tegen een lucratief Europees baantje.
Mw. Van der Plas die heel langzaam een echte politicus begint te worden. Hekelde ze eerder het roven van Kamerzetels om vervolgens uit te leggen hoe ze in één keer drie zetels aan haar eigen fractie kon toevoegen door het jumpen naar BBB van Eppink, Pouw en Helder. Een paar dagen later sprak Mw. Van der Plas over morele verantwoordelijkheid van Nederland. Ja, ja. En een minister Yezilgöz die meanderde van SP naar GL en via de PvdA uiteindelijk bij de VVD landde en wellicht de eerste vrouwelijk minister- president wordt. Een prachtig voorbeeld van emancipatie en gewoon meedoen in dit land.
In ieder geval gaat het politieke landschap op de schop. Even wennen.
En dan hadden we nog de sportieve prestaties tijdens het atletiek en damesvoetbal. Met het laatste bedoel ik niet het Nederlandse dames voetbal. Dat werd zo hoog opgehemeld alsof het een topteam was, maar uiteindelijk zegge en schrijven één “top”wedstrijd speelde tegen…… Vietnam. Voor de rest was het niet om aan te zien, volgens mij, vergeleken met andere wedstrijden die zowaar enige spannende momenten lieten zien.
Nee, atletiek dat was mooi met vlak voor de finish tuimelende Nederlandse dames, hoe is het mogelijk. Gelukkig wist Lieke Klaver onze Femke Bol te inspireren tot het veilig stellen van een schitterende overwinning op de 400 meter estafette voor dames. Als Femke vervolgens wordt geïnterviewd na de race was het wel raadzaam om het televisiegeluid even uitzetten om het risico te vermijden dat het scherm uiteen spatte. Wat een stemgeluid produceert Femke na een race. Ik dacht steeds dat het haar standaard stem was , maar op Schiphol werd ze geïnterviewd en bleek haar stem enkele octaven lager te liggen. Gelukkig maar voor haar en vooral haar vriend.
En nu moet ik ophouden, want zo langzamerhand beginnen aspirant-leden zich wellicht af te vragen of ze bij een politiek- of sportcafé terecht zijn gekomen i.p.v. een badmintonvereniging.
Jazeker, aspirant leden. De afgelopen maanden ontving ik diverse e-mails van aspirant-liefhebbers of ze een keer mochten komen kijken en meespelen.
En in verhouding tot het aantal bestaande clubleden waren het er heel wat. Laat ik ze vast noemen;
Rafal Rozanski
Sander de Folter
Soe Nyi Zaw
Sumita Sanjay Kannan en echtgenoot. Claudine von Ducloush en vriendin. Reyan Iri.
Voor Chris een lekker vooruitzicht om nieuwe mensen voor de training te kunnen begroeten.
Het is bijna een club in een club en dat vraagt enige aanpassing op de banen. Ik verzoek jullie een beetje in het oog te houden of deze toekomstige members wel voldoende kunnen spelen en niet alleen komen te staan of zicht in de steek gelaten voelen.


Ik reken op jullie immer vertrouwde hulp. We gaan weer beginnen!

May 032023
 

I can imagine that this Summer Badminton Newsletter may lead to some confusion among the many new members who joined BCB last season. Is this a second badminton club in Badhoevedorp? Or is it the same Club but in a different guise? I’m going to explain it to you.
7 years ago, René and Fred conceived the plan to continue playing badminton in the spring/summer months in order to keep their condition up a bit.


After some information, it turned out to be possible to rent courts until the start of the school holiday, also the date on which the Sporthoeve closes for six weeks. And from that time on, GZB rents 4 badminton courts on Thursdays for enthusiasts who still want to play. Also for this year, half the hall has already been booked for one and a half hour from 7.30 pm and starting Thursday 4th of May!


There is of course a financial picture attached to this, because GZB starts every period with zero euros in cash. The costs of a badminton court rental is keeping pace with all the inflation increases we’ve been experiencing lately. The GZB board has therefore decided to increase the contribution slightly to € 5.00 per evening / each person. If there is anything left over at the end of the period, and after the farewell drink!, the remaining will be donated to Badmintonclub Badhoevedorp, because they are so kind to provide us their shuttles/nets, not to mention their correspondent.


Fred and René hope that many members will take advantage of this unique opportunity to continue playing. If more badminton courts are needed , the organizers will certainly adapt by renting more .
As a guest writer, I close with the well-known BCB words.

See you tomorrow

Organization GZB:
Rene Thonhauser
Fred Schulp.

May 032023
 

Ik kan mij zo voorstellen dat deze Zomerbadminton Nieuwsbrief tot enige verwarring kan leiden bij de vele nieuwe leden die zich bij BCB afgelopen seizoen hebben aangemeld. Is dit een tweede badminton- club in Badhoevedorp? Of is het dezelfde Club maar in een ander jasje? Ik ga het je uitleggen.
7 Jaar geleden hebben René en Fred, het plan opgevat om in de lente-/ zomermaanden door te gaan met badminton spelen om toch de conditie een beetje op peil te houden.
Na enig informeren bleek het mogelijk te zijn om tot aan het begin van de schoolvakantie, tevens de datum dat de Sporthoeve dicht gaat voor zes weken, enkel banen te huren. En vanaf die tijd huurt GZB op de donderdagen een halve zaal voor de liefhebbers die nog graag door willen spelen. Ook voor dit jaar is de halve zaal inmiddels al vastgelegd voor anderhalf uur vanaf 19.30 uur en te beginnen donderdag 4 mei!
Daar zit uiteraard een financieel plaatje aan vast, want GZB begint iedere periode met 0 euro in kas. De kosten van de zaalhuur houden ongeveer gelijke tred met alle inflatieverhogingen waar we de laatste tijd mee geconfronteerd worden. Het GZB bestuur heeft daarom moeten besluiten de bijdrage iets te verhogen tot € 5,00 per avond/per persoon. Mocht er aan het einde van de rit, en na de afscheidsborrel!, iets overblijven komt het restant ten goede aan Badmintonclub Badhoevedorp, omdat zij zo vriendelijk zijn om hun shuttles/netten, en niet te vergeten hun correspondent, ter beschikking te stellen.
Fred en René hopen dat veel leden gebruik gaan maken van deze unieke gelegenheid om verder te kunnen spelen. Mochten we wellicht meer banen nodig hebben dan gaan zij daar zeker een mouw aan passen door meer banen te huren.
Ik sluit als gastschrijver af met de bekende BCB woorden.

Tot morgen

Organisatie GZB:
René Thonhauser
Fred Schulp.

Apr 202023
 

Alles heeft een einde en dat geldt ook voor ons badmintonseizoen
2022 -2023.
Vanavond de laatste speelavond en die gaan we afsluiten met een spetterend toernooi. De organisatoren Fred, René en Rob hebben, ik mag wel zeggen als vanouds, de koppen bij elkaar gestoken om er een leuke avond van te maken. Dat zit wel goed.
Inmiddels hebben zich plm. 28 leden opgegeven.,
Jammer dat niet iedereen deze avond konden komen door o.a. griep en/of andere beslommeringen.


Ik wil dit toernooi aangrijpen om keer, geheel ongebruikelijk, een naam aan het toernooi te geven;

HET MARTIJN VAN LEERDAM TOERNOOI.
Martijn één van de meest bescheiden leden die wij hebben is inmiddels 5 jaar lid van onze club.
Als recreant altijd een prettige speler om tegen of mee te spelen, maar ook een waardige ambassadeur van onze Club als competitiespeler.
Helaas zullen we dit jaar afscheid gaan nemen van Martijn, omdat hij een nieuwe stap gaat maken in zijn werkzaamheden. Een verhuizing van Amsterdam naar Rotterdam maakt een lidmaatschap bij ons niet langer haalbaar. Vanaf deze plaats wensen wij hem veel succes bij het zware pastorale werk wat hem staat te wachten daar in de Pauluskerk.
Voor wie daar meer van wil weten, check internet.

Het toernooi. Van de organisatie kreeg ik het verzoek er bij jullie op aan te dringen tijdig aanwezig te zijn. Laten we zeggen inloop vanaf kwart voor acht tot acht uur. Kunnen we snel beginnen om de 4/5 ronden te gaan spelen. Daarna nodigt het bestuur jullie uit om in het sportcafé een drankje en een hapje te komen nuttigen.


Tot later.

Apr 202023
 

Everything has an end and that also applies to our badminton season 2022 -2023. Tonight the last game and we will close it with a smashing tournament. The organizers Fred, René and Rob have, I may say as usual, put their heads together to make it a fun evening. That’s okay. Meanwhile, approx. 28 members listed., It is a pity that not everyone could come this evening due to flu and / or other concerns.

I want to take advantage of this tournament to give a name to the tournament once, quite unusually; THE MARTIN VAN LEERDAM TOURNAMENT. Martijn is now one of the most humble members we have Member of our club for 5 years. As a recreational player always a pleasant player to play against or with, but also a worthy ambassador of our Club as a competition player Unfortunately, we will be saying goodbye to Martijn this year, because he is going to take a new step in his work. A move from Amsterdam to Rotterdam makes a membership with us no longer feasible. From this place we wish him every success in the heavy pastoral work that awaits him there in the Pauluskerk. For those who want to know more about this, check the internet.

The tournament. The organization asked me to urge you to be present on time. Let’s say walk-in from a quarter to eight to eight o’clock. Can we quickly start to play the 4/5 rounds. Afterwards, the board invites you to come and enjoy a drink and a snack in the sports café.

See you later.

Apr 132023
 

These are the Thursday dates we still have to play this season.
Like every year, the board yearns to be able to press the pause button. Just
a short rest and then start preparing for the new season!
April 20 is therefore the last evening. We should think about something
nice to do some members thougt. And so they came up with the really
bright idea of organizing a club tournament.
A club tournament has the full approval of the board, so go with the
banana. (Dutch expression) It will require a strong organizational capacity
to allow 47 members to participate in the tournament with a maximum of
28 playgrounds in the hall. Wonder how they’re going to handle that. I
have full confidence that it will be all right and that it will be a lot of fun
again.

Please check in advance who wants to participate in this tournament.
Please indicate whether you want to compete for that beautiful but classic
grand prize on April 20 or whether you are unable to attend for whatever
reason.
Please respond by e-mail and do not report verbally en passant.
Or whats app Arie Leemeijer 06-23741633
Given the large number of members, I’m afraid I can’t remember all the
verbal announcements.
And our trainer Chris, who everyone praised this year, is of course also
very welcome.


It would be nice if the players who can’t play due to medical problems
want to come anyway. Then we have a drink together after the tournament.
At the expense of our treasurer!
So that’s a good thing.
I like to hear from you.
Just something else. The korfball players have switched to field training.
So we can start a little earlier!
See YOU