Jan 302013
 

…hangt boven ons clubje. Tegen alle verwachtingen in slaagde Almere-Buiten(AB) er toch in de laatste wedstrijd met 1–7 van Gaasperdam te winnen.
AB werd daardoor kampioen van de poule.

De eerste drie partijen gaven al geen lekker gevoel, want daarvan werden er twee verloren door Gaasperdam. Beter gezegd die werden net verloren. Want het hing telkens om twee of drie punten. Het bleek een voorbode te zijn voor de rest van de avond. De tweede herensingle (HS) ging in 2 games winst (16-21 en 20-22) naar Almere-Buiten. In de derde en vierde HS stond Gaasperdam in de beslissende game met 18-13 voor. Binnen denk je dan. De derde heer van AB moet bij deze stand wel even rek en strekoefeningen doen en nam tussen elk punt ruimschoots de tijd om elk veertje van de shuttle te bestuderen alvorens het spel te hervatten.

Gaasperdamheer liet zich helemaal van de wijs brengen en verloor de partij alsnog.

De vierde HS was nog spannender. Bij 18–13 begon de Almereheer aan een inhaalrace. Hij wist de stand tot 20–20 terug te brengen. De spanning was te snijden. De BCB supporters  zaten op het puntje van hun banken. Stoelen waren er niet.

Het werd 21–22  23-22 24-25  26 -25  27-27. Uiteindelijk ging ook deze partij voor GSPD met  27 – 29 verloren . Daarmee was de totaal tussenstand 1- 5 voor AB.

De Badhoevedorpse supportersschare zag er geen heil meer in dat Gaasperdam in staat zou zijn om de resterende twee dubbels te winnen en droop in coma* en volledig   gedesillusioneerd af naar de uitgang. Uiteindelijk won Almere-Buiten met 1 – 7 en daarmee was het kampioenschap Almerebinnen.

De indirecte reacties om BCB een hart onder de riem te steken vanwege het verlies  waren eh.. hartverwarmend. Want het kan toch geen toeval zijn dat vrijwel exact op het moment dat duidelijk was dat er geen kampioenschap voor BCB was te vieren de *comateuze Ariel Sharon vanuit Israel een hersenactiviteit aangaf. Ik heb het vertaald als “Comaan comaan BCB gewoon doorgaan. Doe ik ook al vele jaren”.

En het kan toch geen toeval zijn dat koningin Beatrix er meteen de brui aan gaf en  haar abdicatie aankondigde.  Hoe majestueus kan een gebaar van medeleven niet zijn. Door het missen van ons kampioensschap moet Willem-Alexander nu aan de bak.

Over verliezen valt best nog wel een aardig stukje te schrijven.

Ik had kunnen volstaan met:

Helaas geen kampioen.

A.s donderdag zal ons 2e team thuis een inhaalwedstrijd moeten spelen.

Joop geeft weer training.

Zo saai.

Tot donderdag.

Sorry, the comment form is closed at this time.