Feb 272013
 

Je bent er een keer niet en mist daardoor de drukste avond van het jaar.
Dat de zaal lekker vol was vond ik leuk om te horen.
Volhouden allemaal zou ik zeggen.

Het behoeft, denk ik, geen verdere uitleg wat ik mankeerde. Door het al enige weken uitblijven van nieuws met zin en onzin zal het voor iedereen duidelijk zijn geweest dat ik leed aan een ernstige writer’s block. Maar na het verorberen van bruis-  en zuigtabletten en gezonde soepen gevuld met letternoedels is het block weer redelijk gereset.

Dit keer eens geheel wat anders.

Sporten is een heerlijke bezigheid zoals wij badmintonners allemaal weten.  Sporten is echter niet voor iedereen zo gewoon. Mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan zijn niet altijd staat om aan een sport deel te nemen. Voor hen is het zoeken naar een geschikte sport en sportomgeving om, binnen hun mogelijkheden na de transplantatie,lekker in beweging te blijven.

Bij onze Club hebben wij zo iemand. Mario Lefevere.

Na het uitvallen van zijn nierfunctie in 2000 heeft Mario in 2003 een niertransplantatie ondergaan. Dit zijn zware jaren voor Mario geweest. Zijn leven  werd gigantisch overhoop gehaald. Jarenlange dialyse dan een operatie. Ga er maar aan staan. Een goede gezondheid krijgt  nog meer betekenis.

Mario raakte door zijn transplantatie bekend met het bestaan van de World Transplant Games. Uiteindelijk ontstond bij hem een ultieme wens  om daar als hardloper een keer aan mee te doen.

Dit jaar zal zijn wens in vervulling gaan en gaat hij deelnemen aan de World Transplant Games in Durban die van 28 juli tot 4 augustus worden gehouden.

Mario heeft zich ingeschreven voor de 1500 meter en de 5 kilometer. Hij is zich daar al heel lang voor aan het voorbereiden. Omdat hardlopen en badminton niet de meest geschikte combinatie is moest hij badminton dit jaar even laten schieten.

Wie nog wat meer lezen over Mario en de Games en niet te vergeten over zijn Florence Nightingale en later zijn vrouw Sandra google dan op Mario Lefevere.

Het leest als een miniromannetje. End goed al goed. Heerlijk toch.

Tot donderdag.

Sorry, the comment form is closed at this time.