Mar 292017
 

Verboden Vruchten, daar draait het deze dagen om in de Boekenweek. Kochen en Palmens van allerlei pluimage waren uitgenodigd (ik om onbegrijpelijke redenen niet) voor het Boekenbal in het veel te kleine Paradijso. Na een goede slok en het lied Hee schon wijveke, ge wit da’k a gere zie, loat ne keer zien oe gem da gij mij zie, zal er heel wat geplukt zijn.  

En in de bijlagen van alle kranten pagina’s vol met korte samenvattingen van boeken en hun schrijvers. In het boek “Nour, waarom zag ik het niet aankomen”, sprong de combinatie titel en schrijver in het oog. Het verhaal gaat over een vader en zijn geradicaliseerde dochter, stond in het voorwoord. Het plot en op welke wijze de dochter radicaliseerde leek op de omslag van het boek al een beetje te zijn weggeven door de naam van de schrijver, Rachid Benzine.  
Smakeloze Vruchten waren de pogingen van ons nationale voetbalteam om van Bulgarije te winnen. Een ongehoorde vertoning van voetbal door laagopgeleide voetballers met een bondcoach die bij het inzetten van een 17-jarige in de 17e wedstrijd onder zijn leiding er eindelijk achterkwam dat hij te Lig(ch)t is voor deze baan. Er is maar één trainer die het Nederlands elftal weer op de rails kan krijgen. Maar die trainer staan wij niet af! Ja, over twintig jaar misschien. Wij gaan zo goed als zeker niet naar het WK in Rusland. De nabestaanden van de 198 Nederlanders passagiers van vlucht MH17 zullen daar niet rouwig om zijn. 17 Het nieuwe 13.  
Achter Ir.Mr.Dr. van Waterschoot van der Gracht… hoort nog “straat” te staan. Het is met 48 tekens in totaal de straat met de langste naam in Nederland en is te vinden in Heerlen, staat in het boek “Over straatnamen met name”. Misschien een mooie straat voor Danny Blind om in te gaan wonen. Op no. 17. Hij heeft nu alle tijd om met de hand geschreven adreswijzigingen te versturen.    
De respons op het clubtoernooi liep voorspoedig. Met 38 deelnemers wordt het een druk bezet toernooi. Daarom is op voorhand al geregeld dat wij op 6 april om half acht de zaal tot onze beschikking krijgen. Houdt daar al vast een beetje rekening mee s.v.p.  
Morgenavond alle boeken opzij. 

We gaan badmintonnen.        
——————————— 

Sorry, the comment form is closed at this time.