Mar 212018
 

Een op-en-top sportdrama, te vergelijken met het schot op de paal van Rensenbrink vlak voor tijd in de finale(2006) tegen Argentinië, was de ijshockeyfinale tijdens de paralympische winterspelen in PyeongChang (Pjongtjang) tussen Canada en de Verenigde Staten. Een kort verslag.

3 Minuten voor het einde van de laatste speelperiode stond Canada met 1 – 0 voor. De Amerikaanse coach haalde de keeper van het ijs om met een extra ijsspeler alsnog de gelijkmaker af te dwingen. Het plannetje leek verkeerd uit te werken, want een Canadese speler wist de puck te veroveren en mikte deze direct naar het leegstaande doel. Weliswaar een klein doel, maar ook met een kort been of zonder benen best nog te zien. Maar tot ontsteltenis van de hele Canadese hockey gemeenschap en allen die de Trump boys liever zagen verliezen kwam puckie tegen de paal. Het spel ging razendsnel door en de Amerikanen gingen als een stel hazenwind sleehonden, verder op jacht naar de gelijkmaker en believe it or not, zij wisten op miraculeuze wijze, 37! seconden voor tijd, te scoren.

De Canadezen waren totaal van slag en zagen hun droom op Olympisch Goud helemaal in ijs opgaan toen het Amerikaanse team kort na de verlenging de Golden Goal wisten te scoren. Drama en tranen met tuiten bij Canada.

De Amerikanen daarentegen waren helemaal door het dolle heen. Ze sloegen elkaar van vreugde op schouder, rug, helm, maar ook op de benen, alsof die bij sommige spelers nog niet kort genoeg waren.

Het was een complete sportsensatie die menig sportliefhebber nog lang zal blijven heugen.

De krokussen steken hun kopjes weer boven de grond en de temperatuur neemt normale vormen aan. Voor het, gedeeltelijk gehandicapte, Zomer Badmintonbestuur het tijdstip om hun kopjes bij elkaar te steken en te starten met de drukke voorbereidingen voor een nieuw zomerbadminton seizoen.

Ik ontving het heugelijke bericht van ze en mocht dit goede nieuws nu al doorgeven, dat in ieder geval de speelzaal is vastgelegd voor de maanden mei, juni en juli. Overige zaken als financiën, shuttlehuur bij BCB, inschrijven etc. volgen later meer mededelingen.

Genoeg reden om de conditie op peil te houden en morgen te komen spelen.

Sorry, the comment form is closed at this time.