Sep 052018
 

Vorige maand, misschien geïnspireerd door de Parijse NS reclame, verlieten twee senioren in Duitsland stiekem hun verzorgingshuis. Zij hadden genoeg van alle zoetsappige muziek op de radio met op de achtergrond de piepende geluiden van gehoorapparaten waarvan de batterijen bijna leeg zijn, de klapperende kunstgebitten en het gesmak bij het eten van hun medebewoners. Zij ontsnapten en reisden naar het muziekfestival Wacken, het walhalla van heavy metal en hard rock muziek. Zij beleefden daar een déja vu van toen zij nog jong waren. Of de directie van het verzorgingshuis, na terugkomst van de heren, de muziekkeuze in het huis enigszins op hun wensen heeft aangepast vertelt het verhaal niet.

Dan was er die nietsontziende recordwarmte in ons eigen land. Heerlijk in het begin, maar gaandeweg veranderde dat gevoel in, zo is het wel genoeg.

Problemen in de binnenvaart, boeren zagen hun oogst en hun inkomen verdorren, etc. etc. Slapen in een aircoloze slaapkamer werd een straf.

Genoeg over wat was. Morgen start het nieuwe badmintonseizoen 2018 – 2019.

Ikzelf kijk er met een gezonde spanning naar uit.

Dat Sabine en Bertus voortaan ontbreken, zal onwennig zijn.

Daarnaast benieuwd of langdurig geblesseerde leden zullen terugkeren.

Trainer Joop heeft de trainingsoefeningen op papier uitgewerkt.

Maar waar ik vooral naar uitkijk zijn de eerste competitiewedstrijden van onze beide teams. Als het goed is gaat een vurige wens in vervulling namelijk dat beide teams in een geheel nieuw clubshirt zullen verschijnen.

Op voorhand dank ik sponsor, Maes Natuursteen. Onze competitie gentlemen en gentlewomen zullen voortaan in een uniforme uitstraling op de baan staan.

De jaartallen in de aanhef van deze eerste Nieuwsbrief zijn niet voor niets genoemd. Inderdaad, Badminton Club Badhoevedorp begint aan haar zeventigste seizoen! Uiteraard een historisch moment dat enige aandacht verdient.

Met de feestcommissie gaan wij nader brainstormen op welke wijze, en met de bescheiden middelen die wij als kleine maar fijne club nu eenmaal hebben,

aandacht aan dit bijzondere unicum kan worden besteed.

Misschien, als voorzet, een idee om voor een cartoonwedstrijd te kiezen met de opdracht de voorzitter zo humoristisch en/of bespottelijk mogelijk uit te beelden. Daar zijn maar een paar streepjes voor nodig. Ikzelf heb al een selfiecartoon klaar liggen. Of misschien nog beter een cartoonwedstrijd over Wilders. De Pakistaanse Ambassade zal voor de winnaar ongetwijfeld als prijs een vakantiereis naar hun “gastvrije” land in het vooruitzicht willen stellen.

Tot morgen.

———————————————-

Sorry, the comment form is closed at this time.