Feb 232012
 

Mijn weekendtip vond ik achteraf gezien niet zo geslaagd. Dit verdient enige toelichting. Een artikel in de zaterdagkrant over de Europese Kampioenschappen Landenteams 2012 bracht mij op het idee om een dergelijk evenement eens te gaan bezoeken. Het krantenartikel zelf had als aanhef “Monster zonder waarde in een fraaie verpakking”. Met zo’n kop kun je de inhoud van het artikel wel  ongeveer raden. Niet erg positief  over badminton. Toch kon ik mij wel vinden in de opmerking  dat media aandacht, waar de Badmintonbond zo naar streeft,  niet wordt gegenereerd door het aantal toeschouwers, maar dat media aandacht wordt verkregen door sportieve verrichtingen en daaraan gekoppelde publieke belangstelling. De sportieve prestaties en aansprekende sporters zijn in Nederland Badmintonland helaas ver te zoeken. Die zijn alleen op donderdagavond te vinden in Badhoevedorp, maar dat houden we lekker stil. Maar goed ik naar de Sporthallen Zuid. Eerst gekeken op de site hoe laat de halve finale en finale werden gespeeld. Bij de mannen begon de halve finale om 10.30 en de finale een uur later. Om nu al op zondagmorgen te gaan leek mij wat vroeg. De dames speelden s’-middags, dat kwam mij beter uit. Kom bij de kassa en  vraag om een kaartje. Zonder blikken of blozen zegt de aardige dame negentien euro alstublieft..  Ik verstond het niet goed. Hoeveel zegt u ? ”NEGENTIEN EURO alstublieft! Ik schrok me rot. Daar had ik echt niet op gerekend. Moest meteen denken aan mijn weekendtipmail aan jullie en hoopte stilletjes dat niemand zou gaan. Gelukkig kwam ik maar één clublid tegen. In de spiegel. Hoe de Badminton Bond meent met dergelijke toegangsprijzen nieuw publiek warm te krijgen voor badminton is mij een raadsel.  Ik moet wel toegeven dat het leuk en leerzaam is om van dichtbij spel, techniek en tactiek  van speelsters op dit niveau te zien. Heb drie fantastische games gezien tussen de Nederlandse Patty Stolzenbach en Russische Njetniet. Die partij  maakte mijn middag echt wel goed.  Neemt niet weg dat ik een volgende keer eerst op de Bondsite kijk hoe hoog de entreekosten zijn. Waarschijnlijk ga ik daarna even in de tuin badmintonnen.

Na zo’n slechte tip hebben jullie natuurlijk recht op wel een goede tip. Die tip luidt donderdagavond van 8 tot 10 uur badminton à raison van negentien eurocent per 5 minuten. Die heb je al betaald, als het goed is,  dus eigenlijk kun je gratis komen spelen.

Een vriendelijke groet,

Arie Leemeijer

Sorry, the comment form is closed at this time.