Introductie

 

Iedereen heeft wel eens badminton gespeeld en gek genoeg roept deze sport vaak zomerse associaties op. Maar ook in de wintermaanden is badminton een leuke sport en goed om de conditie op peil te houden. Badminton is een veelzijdige sport en kan in verschillende vormen gespeeld worden: enkelspel, dubbelspel en gemengd- dubbel, zowel door recreanten als door competitiespelers.

Wat zijn de mogelijkheden bij ons?
Bij Badminton Club Badhoevedorp bent u geheel vrij in de keuze om uitsluitend recreatief te spelen of recreatief in combinatie met drie kwartier training. Daarnaast kunt u spelen in competitieverband. Heeft u de smaak goed te pakken dan is het ook mogelijk deel te nemen aan toernooien voor recreanten en competitiespelers, georganiseerd door de Badmintonbond.

Club-toernooien
Zelf organiseren wij twee keer per jaar een club-toernooi. Er wordt dan gespeeld in dubbels bestaande uit een ervaren en een minder ervaren speler. In de partijtjes speelt u tegen een gelijkwaardige tegenstander. Deze avonden zijn altijd een groot succes. Na afloop vindt traditiegetrouw in “Sportcaf√© Snellius” van De Sporthoeve een kleine prijsuitreiking plaats.

 

fotograaf: Jerry Helmer
April 2009, het 60 jarig jubileum van BCB,  foto: Jerry Helmers (Crown Media)